Projekt záložky

Říjen 2023

Rok se s rokem sešel a naše škola se opět zapojila již do 14. ročníku česko-slovenského projektu pro základní školy „Záložka do knihy spojuje školy“. Cílem tohoto projektu je navázání kontaktů mezi českými a slovenskými základními školami a podpora čtení prostřednictvím výměny záložek do knih.  Pro letošní ročník nám byla přidělena ZŠ s MŠ Sokolovce z okresu Piešťany. Děti školní družiny vyrobily krásné záložky, které jsme spolu s drobnými dárky zaslali naší partnerské škole. Odměnou nám byl doručen balík se záložkami ze Sokolovců, které se nám moc líbily. Jistě nám budou dlouhou dobu připomínat hezké chvíle při tvoření záložek a doufáme, že naše záložky stejně tak potěšily kamarády ze Slovenska.

 

Gábina Doležalová, Jana Rajtárová, Kristýna Sádecká

 

_________________________________________________________________________________________

2022

Letos jsme se opět zúčastnili mezinárodního projektu „Záložka do knih spojuje školy“. Jedná se o projekt podporující čtenářskou gramotnost a zájem žáků o poznávání.

Projekt vyhlásila Knihovna Jiřího Mahena v Brně a Slovenská pedagogická knihovna v Bratislavě. Nám byla vybrána partnerská škola – ZŠ Kokošovce z východního Slovenska.

Záložky vyráběli žáci 1. – 3. třídy ve školní družině. Doufáme, že se naše záložky líbily i na Slovensku. Již nám také přišly záložky od žáků z letošní partnerské školy. Moc se nám líbily, žáci si je hned rozebrali a budou je používat ve svých knížkách.

Jana Rajtárová

Gabriela Doležalová

 

Ahoj kamarádi a kamarádky,

srdečně Vás zdravíme z české vesnice Mikulovice, která se nachází nedaleko Pardubic. V rámci česko-slovenského projektu „Záložka do knihy spojuje školy“ jsme pro Vás vyrobili spoustu záložek, které Vám nyní v balíčku posíláme. Budeme rádi, když je využijete při čtení pěkných a zajímavých knih doma, či ve škole a pevně věříme, že Vás bude čtení s našimi záložkami bavit. Záložky vyráběli žáci 1.-3. ročníku s velkým zaujetím. Na některých z nich můžete vidět i znak naší obce, který Vám bude náš projekt připomínat. Zároveň Vám zasíláme i několik dárečků pro potěšení.

Spoustu příjemně strávených chvil nad knihou vám přejí žáci

a pedagogové naší školy.

 

Za tým pedagogů zdraví Gábina Doležalová a Jana Rajtárová