Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 Eu
1) OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK – nejedná se o cialikii
2) KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH
3) VEJCE A VÝROBKY Z NICH
4) RYBY A VÝROBKY Z NICH
5) PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH
6) SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
7) MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ
8) SKOŘÁPKOVÉ PLODY A VÝROBKY Z NICH (OŘECHY)
9) CELER A VÝROBKY Z NĚJ
10) HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ
11) SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH
12) OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY (V KONCENTRACÍCH VYŠŠÍCH NEŽ 1 MG, ML/KG, L, VYJÁDŘENO SO2)
13) VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ
14) MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH