Seznam alergenů

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 Eu

 

1) OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK – nejedná se o cialikii

2) KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH

3) VEJCE A VÝROBKY Z NICH

4) RYBY A VÝROBKY Z NICH

5) PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH

6) SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH

7) MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ

8) SKOŘÁPKOVÉ PLODY A VÝROBKY Z NICH (OŘECHY)

9) CELER A VÝROBKY Z NĚJ

10) HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ

11) SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH

12) OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY (V KONCENTRACÍCH VYŠŠÍCH NEŽ 1 MG, ML/KG, L, VYJÁDŘENO SO2)

13) VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ

14) MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH